Byg Selv

Hvordan bygger du din egen computer ?

Byg selv
byg selv

Sådan bygger du en gaming computer hos Gamecastle.dk

En computer er mere end blot et redskab til at tjekket vejret på eller sende e-mails til venner og familie. Især siden internettet kom frem har en af de helt store aktiviteter været gaming. Og hvis man er bare en smule seriøs i sin hobby er det vigtigt at sørge for at komponenterne er i orden. Det kan måske virke uoverskueligt at sætte sig ind i en masse begreber og holde sig opdateret med den seneste viden, men bare rolig, det er derfor Gamecastle.dk eksisterer!

Hos os kan du trygt vælge mellem nogle af de mest populære og hurtigste dele til din nye gaming computer, så du kan spille de sidste nye spil i fuld hd, eller endda dele dit skærmbillede via streaming så alle dine venner kan følge med i hvad du laver. Vi har sørget for at lave det vigtige forarbejde for dig, så du skal blot vælge hvad din computer skal kunne – resten klarer vi.

I modsætning til computere der står på hylden nede i din lokale computer forretning, er vores mærker og produkter nogle af de nyeste, og ikke sidste års varer. Men endnu vigtigere er at du selv kan vælge lige præcis den sammensætning du ønsker for at få den ydelse du leder efter. Der findes ikke to mennesker som er ens, så hvorfor skulle deres computere så være det? 

Når du køber en computer hos Gamecastle.dk kan du vælge alle de vigtige dele selv. Så hvis du har behov for masser af plads til at lagre store spil, mange film, eller tonsvis af billeder og musik, så kan vi hjælpe dig. Det samme gælder for grafikkort der ikke kun bruges til at få en god ydelse ud af de sidste nye spil, men også hjælper hvis du arbejder med videoredigering eller andre tunge programmer. Og hvis ikke du skal spille mange spil, kan du vælge et af de mindre, og dermed spare penge du eventuelt kan bruge på en større skærm, eller hurtigere processor.

Valg af processor mærke

Når du bygger din PC hos Gamecastle.dk skal du først og fremmest vælge hvilken CPU du vil have. Vi har valgt de to førende mærker på markedet, nemlig AMD og Intel. Er du interesseret i at læse mere om forskellen på de to mærker, kan du klikke her.

Valg af form-faktor

Derefter kan du så vælge hvilken formfaktor kabinettet skal have. Det mest normale valg er ATX, hvilket mange anser som industri standarden, så hvis du er i tvivl er det et sikkert valg. 

Micro-ATX eller mATX er en videreudvikling af ATX faktoren, og er som regel lidt billigere. Som navnet indikerer er mATX lidt mindre end dens forgænger, så hvis du planlægger at have mange RAM blokke eller mere end et enkelt grafikkort er ATX et bedre valg. 

ITX er endnu mindre endnu, og egner sig bedst til diskrete kabinetter som ikke fylder halvdelen af skrivebordet. Der er sjældent plads til mere end 2 RAM blokke, og et enkelt grafikkort.

Full Tower er som navnet indikerer en type kabinet der er stort, og derfor har plads til mange grafikkort, RAM blokke og andre udvidelser såsom TV-Tunere og lignende. Disse bliver ofte brugt til streaming og i nogle tilfælde servere.

Valg af kabinet

Næste led i processen er at vælge hvilket kabinet du ønsker alt afhængigt af hvilken form-faktor du valgte. Her kan du vælge mellem enkle og stilede kabinetter i den ene ende, og de mere farverige i den anden. Alt afhængigt af hvilket kabinet du vælger kan der være ekstra blæsere til køling og lys dioder monteret.

Valg af bundkort

Når du ved hvilket kabinet du vil have, kan du så vælge bundkortet. Dette afgør præcis hvor mange udvidelser du kan tilføje til din computer. Nogle bundkort har indbyggede HD lydkort, plads til 2 eller flere grafikkort samt 4+ RAM blokke. 

Valg af processor

Næste skridt er at vælge præcis hvilken CPU du gerne vil have i din gaming computer. Alt afhængigt af de tidligere valg får du nu en liste over de forskellige processorer vi tilbyder. Hvis du har valgt Intel og gerne vil overclocke din computer kan du vælge en af modellerne med et K i modelnummeret. 

Valg af køling

Luftkøling er det mest almindelige, og rækker til de fleste gaming computere. Vandkøling er mere effektivt, men koster også lidt mere. Det ser desuden også fedt ud med farvet lys og vand hvis du har et valgt et kabinet med glas. 

Valg af hukommelse

For at kunne spille moderne spil anbefaler vi mindst 16GB RAM, dog kan 8GB også gå an i nogle tilfælde, især hvis du ikke planlægger at skrue helt op for kvaliteten på de nyeste spil.

Valg af grafikkort

Måske det vigtigste valg til en gaming computer er grafikkortet. Det er også derfor vi har så mange du kan vælge mellem, da ikke to gamere er ens. Vil du gerne spille de helt nyeste spil i fuld HD eller måske endda 4K opløsning, kan du kigge på Nvidia’s RTX serie, eller Radeons RX RT serie. 

Valg af SLI grafikkort

Hvis du har valgt et Nvidia grafikkort kan du vælge et ekstra SLI kort til at give et ekstra boost til ydelsen. Dette betyder at de 2 kort kører i tandem, ligesom dual cores indenfor processor verdenen. 

Valg af lagerplads

Moderne spil fylder mange gigabyte, og kan være langsomme at indlæse på en gammeldags harddisk. Hvis du gerne vil mere med på moden anbefaler vi at du vælger en SSD med mere end 480gb for at kunne have flere spil installeret på samme tid, og køre dem hurtigt. En HDD kan være godt til at lagre film og billeder, dokumenter og andre ting som ikke kræver samme ydelse som moderne spil og disse er billigere i indkøb.

Valg af strømforsyning

Alt afhængigt af hvor mange harddiske, grafikkort og blæsere du har i din computer kan du vælge en strømforsyning der passer. Det kan være en god idé at købe en lidt større strømforsyning end man regner med, hvis man gerne vil opgradere i fremtiden. 650W er som regel nok til en computer med et gennemsnitligt grafikkort, men hvis du har valgt SLI kan det være du skal kigge på en større.

Valg af netkort

Hvad nytter det at have en super hurtig computer, hvis din internetforbindelse ikke kan følge med? Nogle af vores bundkort har indbygget Wi-Fi, men de vil aldrig være helt ligeså hurtige som et dedikeret netkort.

Valg af sleeves

Sleeves er såkaldte ærmer til dine kabler. De kan transformere kedelige grå kabler til farverige kabler der matcher resten af dit setup, og sørge for at alle kabler har samme look. Vælg mellem fem forskellige farver.

Valg af belysning

Hvis du gerne vil have dit kabinet belyst kan du vælge mellem to valgmuligheder, belysning i bunden af kabinettet, eller den mere omstændige løsning der belyser hele kabinettet indvendigt.

Valg af styresystem

Hvad er en computer uden et styresystem? Hvis ikke du har en licens i forvejen, kan du her vælge at få en Windows 10 Pro licens med din computer. Den nyeste udgave af verdens mest populære styresystem.

Vælg hvem der skal bygge din computer

Hvis du gerne selv vil montere alle delene kan du vælge den løsning, ellers står vi gerne klar til at sørge for at din gaming computer kommer samlet for et beskedent beløb.

Uanset om du skal bruge din computer til gaming, kontorbrug eller videoredigering kan du skræddersy din helt unikke PC her hos os, uden at skulle til at have skruetrækkeren op af skuffen, eller læse en tyk manual fra ende til anden. 

 

Klik her og byg din egen drømme PC.

BYG SELV GAMING PC