Grifikkort

GeForce RTX 3070 & 3060 TI

Nvidia har været travl i år 2020, og kommet med flere nye spændende produkter. De har også skabt en del aktivitet på internettet, med rygter, afsløringer og lanceringer der alle har været omtalt og diskuteret på det kraftigste. Det er godt nyt til gamere der ønsker et ordentligt grafikkort til deres gaming pc, da de sidste nye skud fra stammen lader til at være solide valg til enhver seriøs entusiast.

I dag går vi tættere på , hvor vi dykker ned i detaljerne og tallene så vores læsere hurtigt kan danne sig et overblik om deres nye grafikkort skal være fra Nvidia, eller om de skal kigge nærmere på AMD’s modsvar i form af eksempelvis Radeon 6900 XT som vi også har anmeldt her på siden.

Begge kort kommer med 8 GB GDDR6 RAM på en fornuftig hastighed af 14Gbps der kan streame textures i en høj nok hastighed til at man kan køre de fleste spil på de højeste settings uden at gå på kompromis med FPS tælleren. Mange anmeldere sammenligner dette kort med GeForce RTX 2080 når det kommer til ydelsen, og det må siges at være en rigtig god ting for gamere med et lidt mindre budget, da det kort formentlig kommer til at koste under 4000kr for de fleste udgaver, hvor en 2080’er ligger på over de 6000 kr. Man får derfor både et nyere og et billigere kort der kan yde ca. det samme, ikke dårligt!

En af de helt store ting folk bed mærke i ved afsløringen af disse kort, må siges at være antallet af shader cores. Nvidia havde nemlig proppet dobbelt så mange cores i som først forventet, og det kommer altså forbrugerne til gode ved flere FPS, flottere grafik og mere værdi for pengene. En glædelig overraskelse uden tvivl. Men det er ikke det eneste sted vi ser opgraderinger i forhold til tidligere udgaver. Nvidia har nemlig også kørt hårdt på deres udvikling af bedre Raytracing, og også har er der ca. en fordobling på ydelsen når man kigger på den forrige generation af deres kort. Alt i alt en yderst positiv udvikling og man kan næsten ikke bede om mere fra verdens største producent af grafikkort.

Kortet trækker ca. 220 W ved maks forbrug, og omkring 200 W i gennemsnit, så uanset om du har en ældre strømforsyning eller er i gang med at bygge en ny gaming pc, kommer besparelsen på GeForce 3060 TI eller 3070 TI ikke til at skulle opvejes mod en dyrebar strømforsyning der sluger strøm. Det giver også bedre mulighed for at overclocke kortet skulle man være til den slags, og vi glæder os til at se hvor meget folk kan presse kortet når de første anmeldelser på den front begynder at vælte ind. Én ting som er værd at nævne, er at Nvidia har valgt at køre med en ny 12 pin connector til strøm porten, og man altså skal benytte en adapter hvis man har en strømforsyning og bundkort der kører med de klassiske 6- og 8 pins. Alt afhængigt af hvilken model man vælger, følger denne adapter med i nogle af producenternes pakker, så vi anbefaler at man undersøger dette lidt nærmere så man ikke skal vente et par dage ekstra på et lille adapter stik når først ens grafikkort er ankommet.

Kortene kommer med 3 DisplayPort 1.4 porte, et enkelt HDMI 2.1 udtag der understøtter 8k i 60Hz, og kortene vejer under 1 kilo. Blæserne stopper automatisk når kortet ryger under 60 grader i varme, og man kan derfor browse internettet eller tjekke mails rent lydløst.

Det må siges at være en god tid at bygge sin egen pc, eller bare lede efter et grafikkort at opgradere med, da både Nvidia og AMD har udgivet deres nye generationer med super ydelser og relativt lave priser i forhold til tidligere år. Hvis ikke du har valgt mellem Nvidia og AMD allerede, så klik her og læs mere om AMD Radeon 6900 XT.