Grifikkort

AMD Radeon 6000 i forhold til Nvidia 3000

AMD Radeon 6000 i forhold til Nvidia 3000

 

Med AMD Radeons nyeste linje af grafikkort er der lagt op til en regulær kamp mellem de to store fabrikanter. Aldrig før har der været så mange gode kort at vælge mellem, og for alle gamere derude er det gode nyheder. Priserne bliver presset på grund af konkurrencen, og udviklingen på kortene sker hurtigere end før. Så hvis du har overvejet at bygge en ny gaming pc kan det meget vel være et godt tidspunkt at starte.

Mens vi venter på at Radeon begynder at sælge deres nye grafikkort, og vi således kan teste kortenes ydelse for os selv, har producenten offentliggjort deres egne interne tests der måler ydelsen på deres nye GPU’er, og endda sammenligner dem med Nvidia’s tilsvarende kort fra 3000 serien. Det skal selvfølgelig siges at de nedenstående tal og procenter vi nævner ikke er verificeret af brugere eller neutrale tredjeparter, og at man derfor skal tage resultaterne med et gram salt.

RX6800

Alle Radeons nye kort understøtter selvfølgelig DirectX 12, og kigger man for eksempel på Call of Duty: Modern Warfare, som hurtigt er blevet et af de mest populære Battle Royale spil på markedet, lover AMD Radeon gode FPS (frames per second) over hele linjen. Et Radeon RX6800 16GB Kort yder for eksempel i gennemsnit næsten 20 FPS mere end det tilsvarende Nvidia kort RTX 2080 Ti, og når dermed op på imponerende 125 FPS med en opløsning på 2560*1440 og alle indstillinger i Ultra. Når opløsningen bliver øget til 4K formår RX6800, som er det billigste kort i denne serie, stadig 77 FPS, altså ikke noget at kimse af. Kortet har udsigt til at blive solgt til en lidt højere pris end Nvidia’s 2080 Ti, men med den bedre ydelse og den nyere teknologi kan prisen godt forsvares.

RX6800 XT

Som modsvar til Nvidia’s RTX 3080 grafikkort som har vist sig at være rigtig populært blandt gamere, har Radeon udgivet RX6800 XT kortet. Producenten lover bedre ydelse, og på baggrund af de offentliggjorte tests, opnås der i gennemsnit 5-10% bedre FPS på Radeon’s RX6800 XT. Men ydelsen er kun en del af hvad der gør et grafikkort godt og populært blandt til brug i gaming pc’er verden over. Den anden halvdel er prisen. Og også her formår AMD Radeon at score lidt flere point end Nvidia. I forhold til de nuværende priser ser det nemlig ud til at RTX 3080 kommer til at koste et par hundrede kroner mere end RX6800 XT, og når det så samtidig ikke er helt lige så godt, og endda en smule ældre, ja så er det altså Radeon som løber med sejren i denne sammenligning.


RX6900 XT

Det helt store grafikkort fra Radeon i denne omgang er RX6900 XT kortet, som i skrivende stund er sat til at koste $999 i de Amerikanske butikker. Hvad prisen ender på herhjemme er stadig afhængigt af forskellige faktorer, men vi kan sammenligne med de $1499 som Nvidia tager for deres tilsvarende grafikkort, RTX 3090. Her er der altså en stor del penge at spare ved at vælge Radeon frem for Nvidia, og i for eksempel Battlefield V yder et RTX 3090 i 4K opløsning ca. 110 FPS, hvor et RX6900 XT når op på hele 120 FPS. Altså ca. 10% bedre ydelse, til 66% af prisen. Man kunne godt forestille sig Nvidia er lidt bekymrede nu.