Processor

Amd eller Intel

 Det er et af de helt store spørgsmål man bør stille sig selv, når man shopper ny computer. Uanset hvilket mærke du ender op med at installere i din computer, kan du være sikker på at du får en høj kvalitet og mange års ingeniørarbejde med i rygsækken. De to mærker har gennem årtier været de absolut bedste at vælge mellem, så meget at der nærmest ikke er nogen andre konkurrenter værd at nævne.

Når det kommer til gaming computere er de fleste af os interesseret i ydelse, vi vil have en hurtig computer da det giver os en fordel i spil, især multiplayer spil hvor det kan gøre en forskel hvis man reagerer hurtigere end sin virtuelle fjende. Det er præcis det samme man ser i cykel og motorsport, hvor atleterne og mekanikerne tuner og finjusterer hver lille skrue til perfektion i håb om at vinde et sekund eller to.

At vælge en processor er et af de vigtigste valg enhver gamer står overfor. Så hvad skal man vælge? Først er det vigtigt at være klar over at både AMD og Intel er solide valg. Og som en tommelfinger regel er de ikke nødvendigvis hurtigere eller langsommere end hinanden, de har forskellige fordele. 

 

AMD Ryzen processorerne er ofte en smule bedre til at håndtere flere programmer ad gangen

Så hvis du både har Grand Theft Auto kørende samtidig med du sidder på Youtube og Netflix på din anden skærm, kan det være et godt valg. 

På den anden side kan Intel’s CPU’er være et godt valg hvis du fokuserer på et enkelt program ad gangen, dog er det i år 2020 ikke et stort problem for de nyere Intel processorer at køre mange programmer, eftersom de gradvist er gået væk fra hyperthreading og over til multithreading på de fleste af deres produkter.

Hvis du er til overclocking kan AMD også være et naturligt valg, da deres processorer ikke er låst til en specifik hastighed. Intel processorer kan dog også overclockes hvis deres model nummer har et “K” med i navnet. Dette er dog et nicheområde og bruges primært af folk der ved hvad de har med at gøre. Så hvis du er interesseret i at overclocke din computer bør du studere de specifikke CPU’er vi tilbyder for at finde den som passer dine behov. 

Skal du bruge din computer til et specielt spil eller program, kan det være en god idé at læse op på hvilke ressourcer det bruger mest af. Nogle spil og applikationer er yderst afhængige af CPU’en, hvorimod andre bruger grafikkortet meget mere for at levere gode resultater. De fleste moderne 3D spil kræver et godt grafikkort, og det er også her at mange virkelig bruger størstedelen af budgettet.

Hos Gamecastle.dk har vi valgt nogle af de absolut bedste CPU’er fra begge mærker, så du kan vælge frit uden at skulle bekymre dig om kvaliteten på processoren du ender ud med. Hvis du stadig er i tvivl kan man groft sagt sige at AMD giver lidt mere for pengene, men at Intel er en smule mere populær når man ser på procenterne.

 

AMD vs Intel